понедельник, 15 июля 2013 г.

Що таке американський футбол?


Від сьогодні будемо вам розповідати та вводити в курс справ людей, які зацікавились цим видом спорту, що ж це таке - американський футбол


       Американський футбол - спортивна командна гра з овальним м'ячем. У командах по 45 - 50 гравців, як правило, команди з американського футболу мають довгу лаву запасних і кількість замін необмежена. Американський футбол називають «шахами» на футбольному полі, всі гравці розділяються по позиціях і виконують кожен свою функцію. Кожна команда має 5 окремих складів: напад, ті гравці, які знаходяться на полі, коли команда володіє м'ячем; захист, гравці, які виходять на поле, щоб зупинити напад; і склади екстреного випуску, які виходять на вибивання (панти, філд-голи , і початкові розіграші (кік-офф)). Тільки 11 гравців (у першій лізі на полі одночасно може бути тільки 9 гравців команди) знаходяться на полі від однієї команди в будь-який момент, і форма, яку вони носять, іноді настільки ж барвиста, як сама гра.
      На перший погляд може здатися, що американський футбол - гра, цілком залежна від фізичних параметрів гравців. Насправді стратегія у футболі відіграє першорядну роль. Тренери команди повинні уявляти собі сильні і слабкі сторони своєї команди, повинні вміти оцінювати вплив зовнішніх чинників, наприклад погоди, місця гри, стану поля. На основі цих даних тренери планують стратегію гри, і завданням гравців стає неухильне і цілеспрямоване виконання стратегії. Тренер в американському футболі, подібно полководцю, керує «битвою»: призначає комбінації, виробляє заміни, підбирає найкращий склад команди для кожної конкретної ситуації. Йому допомагає група асистентів, що відстежують ситуацію на полі з різних точок і передавальних необхідну інформацію на лінію.
      Кожен гравець, незалежно від позиції на полі, повинен знати стратегію своєї команди і вміти відповідати на стратегію команди супротивника. Гравцеві призначається специфічне завдання на кожен розіграш.

Захисна амуніція  


В американському футболі безліч силових прийомів, тому гравцям необхідно мати спеціальну захисну екіпіровку:
1. Шолом з внутрішньою прокладкою, що оберігає голову і шию. Зроблений з дуже міцного пластику і підбитий абсорбуючі матеріалами. Він обов'язково обладнаний навушником для того, щоб під час гри тренер міг передавати вказівки футболісту
2. Маска для обличчя
3. Капа в роті захищає зуби спортсмена
4. Поперековий пояс
5. Захисна ракушка
6. Шийна подушка
7. Підбиті фетром шкіряні наплічники, що захищають ключиці і плечі гравця
8. Наколінники
9. Налокітники
10. Пов'язка подушка
11. Поперекова подушка
12. Подушка для захисту передпліч
13. Захисні рукавички

Деякі гравці (переважно нападники) користуються додатковими засобами захисту для передпліч, плечей, шиї, які покликані зменшити силу удару. Всі гравці обов'язково накладають жорсткі пов'язки на щиколотки, щоб запобігти розтяг. На всі ці щитки надягають бриджі та сітка спеціального крою.


Комментариев нет:

Отправить комментарий